Проекти за домување на Ромите вредни 3,2 милиони евра

На денешниот промотивен настан врзан за отпочнување на проекти за домување на Ромите, ќе се обратат премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, како и евроамбасадорот, Дејвид Гир и пратеничката Латифа Шиковска.

Овие предвидени проекти ќе имаат вредност од 3,2 милиони евра во рамки на Инструментот за претпристапна помош, односно ИПА 2.

Овој настан ќе се одржи преку апликацијата ZOOM, а ќе бидат презентирани и очекуваните резултати од реализацијата на четири проекти.

Слични содржини