Проф. Шкариќ до Пленумци: Покажавте дека сте студенти од различен ков

од desk3

Мои колеги, се покажавте дека сте студенти од различен ков. Не е слободата таа на Универзитетот што мене ми припаѓа, јас ѝ припаѓам на слободата. Тоа да го сфатеа овие нашиве нема да правеа проблеми кога е во прашање воведување на државниот испит. Ве анализирав и од гледиште како се изразувате и каква содржина испраќате преку вашите пароли и заклучив дека подобро ја познавате суштината на автономијата и од професорите, вклучувајќи ме и мене, иако сум 40 години на Универзитетот и повеќе, рече проф. Шкариќ во своето излагање пред Пленумците, пренесува НОВА.

 

Повеќе ТУКА

Слични содржини