Произведени 18.669 MWh електрична енергија

од Vladimir Zorba

АД ЕСМ на 03.02.2023 година произведe 18.669 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 14.189 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.480 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 03.02.2023 година.

Слични содржини