Протест на мигранти на италијанско-француската граница, интервенирале карабинерите

од Vladimir Zorba

Италијанската полиција презеде акција за растерување на околу 200 мигранти кои организирале протест на границата меѓу Италија и Франција, откако француските власти не им дозволиле влез на територија на државата, пренесува АФП.

italija-francija

Имигрантите го блокирале контролниот граничен пункт, а службениците се обиделе да ги врата во селото, кое се наоѓа на 5 километри од границата. Ипокрај тоа група од 50-тина луѓе откажала да се подчини на наредбите и останала во пограничениот карпест масив.

Слични содржини