Путин се фали: Никој во светот нема такво оружје, или барем уште не

од Vladimir Zorba

Рускиот претседател Владимир Путин изјави денес дека Русија за прв пат во својата модерна историја има најнапредни видови на оружје што може да ја заштити од какви било надворешни напади.

Во честитките до вработените и поранешните работници на наменската индустрија по повод Денот на руското оружје, Путин рече дека ова оружје е многу пати помоќно од сите постоечки во однос на силата, моќта, брзината и прецизноста, според ТАСС

„Никој во светот нема такво оружје, или барем уште не“, рече Путин.

loading...

Слични содржини