Актуелно
Почетна / Сцена / Реакција на Јелена Ѓоковиќ, после цензурата на Инстаграм за коронавирусот и 5G мрежата: Нејзиниот одговор ќе предизвика контроверзии и ќе изненади многумина

Реакција на Јелена Ѓоковиќ, после цензурата на Инстаграм за коронавирусот и 5G мрежата: Нејзиниот одговор ќе предизвика контроверзии и ќе изненади многумина

Јелена Ѓоковиќ, сопруга на славниот тенисер Новак Ѓоковиќ, се соочи со цензура на Инстаграм, откако објави видео од американски лекар, кој ширењето на коронавирусот го поврзува со проширувањето на мрежата 5G, а сега објасни како се чувствувала за тоа.

Јелена објаснила дека ја споделила објавата затоа што експертизата на д-р Рудолф Штајнер посебно ја заинтересирала и дека тој генерално ја охрабрувал да научи повеќе.

„Видеото го споделив пред неколку дена само од една причина – се спомнуваат постулатите на учењата на Рудолф Штајнер, што е релевантно за мојата сфера на интерес и работа, и оттаму, мојот интерес за ова видео беше поголем од морето со други содржини што ги добивам. Поточно, училиштата и градинките на Штајнер се наоѓаат во 76 земји (Валдорф училишта) и веќе некое време се сретнав со нивната работа и ги проучувам наставните програми. Филозофијата на Штајнер и работата на биодинамичкото земјоделство ме поттикнаа да научам повеќе, на што се посветив во последните месеци. Значи, има смисла, јас не тврдам дека е вистина или не, но сигурно сум заинтересиран да научам и да се информирам за тоа – објасни Јелена Ѓоковиќ во коментар.

Таа, исто така, истакна дека и се допаѓал фактот што многу луѓе реагирале на нејзиниот пост и дека смета дека цензурата не е добра.

„Ми беше интересно затоа што реагираа многу луѓе тоа покажува, а од реакциите се гледа луѓето дури и не го гледале целото видеото – но јас се обидувам да го споделам она што ми е интересно, затоа што можеби во тој ланец на реакции се создава нешто вредно. Јас сум отворена, подготвена сум да слушам и кога не сум во право или дека нешто не е точно што сум мислела дека е и немам никаков проблем со тоа. Би сакала да слушнам малку повеќе аргументи во јавноста, затоа што тогаш работите ќе бидат појасни за сите нас – заклучува Јелена Ѓоковиќ.

Да потсетиме дека таа беше цензурирана на Инстаграм за видеото што ги поврзува 5G и коронавирусот.

Оваа вест е обележана како лажна од „Факт-чекерот“ и овој пост повеќе не може да се гледа на профилот на Јелена Ѓоковиќ.

 

loading...