[РЕЦЕПТ] Ладни пилешки прсти со лук

од Vladimir Zorba

Производи:
1 кг пилешки гради
2-3 чешниња лук
3 супени лажици брашно од пченка
4 јајца
лебни трошки
сол
црн пипер
црвен пипер
коријандер
Подготовка:
Сварете пилешки гради. Исцедете ги од водата и исечете го месото на големи парчиња. Можете да го исечете до саканата големина. Истолчете го лукот. Исечете го добро во месото. Измешајте ги зачините. Мешајте го месото во нив. Извалкајте го секој пилешки залак последователно првин во брашното, потоа скршените јајца, конечно во лебните трошки. За уште помеки пилешки прсти, уште еднаш извалкајте во јајцата. Запржете во масло до добивање црвена боја. Изладете и сервирајте.

Слични содржини