Потребни производи:
250 г колачи со бискоти со какао
125 g путер
250 г маскарпоне
500 мл засладен крем
10 Орео колачиња
100 гр црно или млечно чоколадо
1 желатин
1 ванила
4 суп.л. прав шеќер
Како да се подготвите:
Прво сомелете ги во блендер бисквитите заедно со путерот до добивање на хомогена смеса и го покриваме со неа дното на калапот за торта. Ставаме во фрижидер за 30 минути да се стврдне. Во сад се мати маскарпоне, шеќер во прав и ванила до добивање хомогена смеса, а потоа постепено Ставете 400 ml од кремот и продолжуваме да ги матиме додека се добие хомоген крем.
Желатин се меша со вода, потоа е дозволено да се набабри, потоа се топи во водена бања или неколку секунди во микробранова печка. На кремот додадете сецкани Орео колачиња и добро мешајте, а потоа додадете желатин.
Истурете го веќе изладеното тесто бисквит, добро измешајте го, измазнете и оставете го во фрижидерот 3-4 часа.
За чоколадните гурмани, загреваме 100 мл крем, внимавајте да не изврие, го тргаме од оган и додаваме рендано чоколадо. Измешајте додека не се добие хомогена мешавина. Оставете го да се олади на собна температура и потоа истурете врз тоиртата. Оставете уште еден час во фрижидер.