348
Производи:
4 пилешко месо без коска
250 гр сурови нудли
1 чаша со печуркова супа
1 чаша пилешка супа
1 чаша кисела павлака
сол по вкус
бибер по вкус
1 чаша крутони
½ чаша путер, стопен
Подготовка:
Ставете го пилешкото во зовриена вода за да зоврие. Гответе додека месото не стане бело или околу 12 минути. Отстранете го месото и исцедете го. Оставете го да се олади и раскине на мали парчиња.
Во посебен сад, се меша печурковата, пилешката супа и крем. Зачинете со сол и црн пипер. Промешајте ја смесата и истурете го пилешкото внатре.
Се топи маслото на средна температура. Додајте ги круните и мешајте, па додајте ги во мешавината.
Префрлете сè во сад за печење со капак и печете во рерна за 180 степени за 30 минути.