[РЕЦЕПТ] Сендвич Слопи Џо со телешко

од Vladimir Zorba

Производи:
500 гр телешко месо
½ кромид, исечен
2 чешниња лук, истолчени
1 зелен пиперка, се сече
2 чаши вода
¾ чаша кечап
1 лажица сос од Ворчестер
2 лажици кафеав шеќер
1 лажичка од сенф Дижон
1 мала лажичка сол
½ лажичка црн пипер
лута пиперка, по желба
Подготовка:
Запржете говедско месо со кромид во топла маст. Намалете го топлината за неколку минути и дозволете месото да да издинста, мешајќи за да не гори. Тоа е подготвена кога почнуваат да се формираат мали топчиња или за околу 10 минути.

Додајте кромид, лук и сецкан пипер. Гответе се до омекнување или 2-3 минути. Додајте една чаша вода и промешајте.

Во сад, се меша кечап, сос од Ворчестер, кафеав шеќер, сенф, сол, бибер, се промешува. Додадете друга чаша вода. Додадете ги кон тавата и оставете да се готви на слаба температура околу 40 минути или додека водата да испари. Измешајте од време на време.

Служете го филот во лепче за хамбургери со додатоци по вкус.

Слични содржини