Резолуцијата на ВМРО-ДПМНЕ за националните „црвени линии“ денеска на собраниска седница

од Берта Китинска

На 47. седница на Собранието, која треба да се одржи денеска трба да се разговара за Резолуцијата на ВМРО-ДПМНЕ за евроинтеграцискиот пат на земјата и националните црвени линии.

Премиерот Зоран Заев, претходно,изјави дека нема да гласаат за резолуцијата предложена од ВМРО-ДПМНЕ за разговорите со Бугарија, доколку остане со името како што е сега поднесена. Притоа, информираше дека разговарале со опозициската ВМРО-ДПМНЕ за да се изнајде решение, при што било заклучено дека процесот треба да продолжи, но, притоа мора на дневен ред да продолжи дискусијата согласно Уставот и Законот.

Слични содржини