Ридли Скот објави дека серија Blade Runner е во развој

од Vladimir Zorba

Режисерот на Blade Runner, Ридли Скот потврди дека е во подготовка ТВ серија базирана на популарниот наслов. Режисерот напомена и дека работата на серијата Alien напредува.

Blade Runner е план што сценаристите и продуцентите го составуваат за детално да опишат свет надвор од она што е напишано во сценариото, вклучувајќи информации за ликовите и заплетот. Скот не даде увид во тоа кој е вклучен во серијата Blade Runner или како таа се поврзува со неговиот филм или продолжение, Blade Runner 2049, кој беше објавен во 2017 година.

Blade Runner: Black Lotus, дебитираше на Adult Swim и Crunchyroll овој месец. Покрај тоа, класичната авантуристичка игра на Westwood од 1997 година, Blade Runner, се ремастеризира.

Во меѓувреме, серијата Alien беше најавена минатиот декември. Ноа Хејли, кој адаптираше уште еден популарен филм, Fargo, е водител на претстојната FX серија, чија премиера ќе биде најрано до 2023 година.

Слични содржини