РКЕ: Бислимоски сам ги покри трошоците за енергетскиот самит

од Nikola Popovski

Регулаторната комисија за енергетика утрово соопшти дека дел од политичките партии никако не успеваат да излезат од матрицата на вршење на пристисок на независноста на институциите и преку следење на приватниот живот на вработените.

Портпаролката на РКЕ Марина Узунов, информираше дека претседателот Марко Бислимоски лично ги покрил трошоците и со сопствено возило учестуваше на Енергетскиот самит во Неум кој е во организација на УСАИД, УНДП, ЕУ делегација на Босна и Херцеговина и ГИЗ.

Демантот следува откако ВМРО-ДПМНЕ објави дека „Бислимовски се гоштева во скап ресторан во Дубровник, додека народот не знае како да си ги плати сметките за струја“.

Слични содржини