РУСИЈА ОДГОВОРИ: Москва воведе санкции против претставници на Британија

од Stefanija Kuzmanovska

Руското Министерство за надворешни работи денеска објави дека вовело санкции против неколку претставници на Велика Британија како одговор на претходните мерки на Лондон насочени против Москва.

Имињата на британските претставници не беа споменати, но беше кажано дека ќе им биде забранет влез во Русија, пренесе „Ројтерс“.

Како одговор на непријателските дејствија на британските власти и врз основа на принципот на реципроцитет, руската страна одлучи да воведе лични санкции за пропорционален број претставници на Велика Британија кои се тесно вклучени во антируски активности, објави Министерството.

Слични содржини