Руската војска се подготвува за Трета светска војна (ВИДЕО)

од Milan1

На каналот на Јутјуб – „Military Update“ може да се пронајде видеото кое оргинално е во сопственост на Министерството за одбрана на Руската Федерација.

Во видеото се прикажани инсерти од големата воена вежба на руската војска, авијација и воена морнарица, кои синхронизирано вршат десант на територијата на замислениот непријател.

Во објаснувањето на видеото е наведено дека руските трупи вежбале сценарио за Трета светска војна.

Слични содржини