Руското Министерство за здравство објави список на жртвите од нападот во Казан

од Stefanija Kuzmanovska

Руското Министерство за здравство објави список на жртвите од нападот врз училиштето во Казан.

На него има 21 лице:

Шигапов А., 9 години – (повреда на стомакот)

Сунгатулин И., 14 години – (повреда на грбот)

Ибрагимов А., – (повреда на раката)

Ибрагимова А., 9 години – (рани на рацете и колената)

Зиангариев Т., 14 години – (рани на екстремитетите)

А. Гумерова, 15 години – (скршени нозе и карлица)

Ибрагимов К., 14 години – (рани во пределот на главата и екстремитетите)

Исраилов Р., 10 години – (повреда на ногата)

Акзамова Р., (повреда на ногата)

Кијамова Л., (пневмоторакс)

Бикмулин A. – (повреда на грбот)

Сагдеев К., 14 години – (рана на главата)

Орлова С., 13 години – (фрактура на десниот глужд)

Гиматов К., 7 години – (рана на образ)

Шарафтудинова А., 8 години – (фрактура на зглоб)

Зуева Д., 13 години – (фрактура на торакален ‘рбет)

Хаирулин А., 9 години – (повреда на градниот кош)

Хасанов К., 14 години – (фрактура на колк)

Мустафин М., 62 години – (повреди на главата, стомакот, карлицата)

Галиулина Д., 50 години – (прострелна рана на надлактицата)

Садикова А., 19 години – (прострелна рана на меките ткива на вратот и главата)

Слични содржини