„Секогаш нешто чекаме – плата, одмор, празници и така чекајки забораваме дека живееме“

од Берта Китинска

Што правите цел ден, само чекате нешто? Плата, вечера, пролет, лето, зима, да биде готов ручекот, матура, потоа факултет, па сопруг, па деца, потоа внуци, па дожд, па сонце, па да го спречиме ветерот, па да го отплаќаме заемот , потоа да се ослободите од досадните гости од вашата куќа, да започнете шоу ….и што направивте? Ништо!

Постојано чекавте некој ѓавол и тој навистина ќе пристигне еден ден кај вас.

Сакам сè да ми се случи во моментов. Еве го сега! Сакам да молчам и да слушам музика што ми се допаѓа и да не чекам ништо, туку само да постојам, така – да ги чувствувам рацете, нозете, забите, непцето, косата; Со еден збор, сакам да живеам сега, ако разбираш што сакам да кажам?

„Од дневникот на Ана“

Слични содржини