„Сексуалноста е многу важна и многу тоа го губат во долги врски“: Јелена Ѓоковиќ ја отвори душата…

од Vladimir Zorba

Јелена Ѓоковиќ е успешна деловна жена која е препознаена на секој дел од планетата. Таа неодамна зборуваше за книги кои и го променија животот, а на сите им го привлече вниманието онаа што зборува за водење љубов.

Шетајќи со сопругот, тенисерот Новак Ѓоковиќ низ главниот град на Србија и во една книжарница во центарот на градот сподели совети со сите дами:

– Ми рекоа дека имам една минута да најдам неколку книги што ќе препорачам … Се покажа дека беа три минути, а може да беа најмалку 33. Кога ќе навлезам во популарна психологија, не излегувам – рече Јелена во видеото што го објави на својот Инстаграм.

Таа избра дела што и го промениле животот:

– Сега најмногу читам популарна психологија и тоа е она што најмногу придонесува за мојот раст, рече Јелена и ја препорача книгата „Ме заболе“ затоа што кажува колку се важни нашите сопствени одлуки за сè што сакаме од животот.

Еве неколку наслови, но и работи што ја натерале да инсистира на овие дела:

– Многу го почитувам Џо Дипенца и многу ми се допаѓаат неговите книги, мислам дека тој е голем човек. И тука е книгата „Четири договори што ги препорачувам срдечно“, како и Естер Перел – таа е генијалец за партнерства. Сексуалноста е нешто многу важно и многумина ја губат во долгите врски. Па, ова е нешто што може да ви даде интересна перспектива – советува Јелена.

Таа исто така зборуваше за книгата „Неограничена душа“ во која се зборува за враќање кон себеси.

– Честопати велат дека во животот сите бараме среќа, но тогаш се случува таа потрагата по среќа да биде избегнување на болка. Но, самиот живот е страдање и болка, и ние треба да ги прифатиме тие станици на патот кон нешто и да не ја избегнуваме болката, да не ја маскираме. Оваа книга има одлични примери како да се направи тоа во секојдневниот живот – вели Јелена.

loading...

Слични содржини