Северина апелира да се носат маски, а нејзиниот сопруг сподели поинакво мислење

од Stefanija Kuzmanovska

Северина и нејзиниот сопруг Игор Којиќ со месеци не се видени во јавноста заедно. Откако помина голем дел од карантинот во март во семејната куќа на нејзиниот сопруг во Белград, пејачката се врати во Загреб во април и оттогаш наводно не се видела со него. Последната заедничка фотографија со Северина ја објави нејзиниот сопруг во јуни, а пејачката летото го помина со синот и пријателите.

Кога се врати од годишниот одмор, таа објави дека има коронавирус и вчера апелираше до сите да носат маски и да се грижат за себе и го опиша искуството на еден нејзин познаник кој за разлика од Северина, која немаше никакви симптоми, немаше толку среќа.

– Ја надминав короната, немав никакви симптоми, некои од моите пријатели имаа силни симптоми, „умираа“ од немоќ, но фала му на Бога, сите се живи. Една моја познаничка од Сплит ја опиша својата приказна кога ја закачиле на апарат за дишење. Спортистка, млада, три деца … вели дека сакала да умре. Некои велат дека короната доаѓа во уште полоша форма … Некои велат дека вонземјани доаѓаат кај нас … Тие велат сè, но вие ја слушате совеста и се грижите за себе и за другите. Ова е Токио, јас бев таму во 2002 година. На нивните семафори се гледаa илјада луѓе збиени еден до друг. Ова е Токио, вечерва околу 20 часот по нивно време. Сите се со маски и на далечина. Можеме ли да го направиме ова? На телевизија, тие ни даваат само броеви, толку многу заразени, толку мртви + толку заразени, за кои дури и не знаат. Лекарите и медицинските сестри се заразени, болниците се полни, а луѓето со сериозни болести, како што е ракот, чекаат … И сите чекаме некој да ни каже „готово“. Но, готово е со неодговорноста. Ве молиме носете маски и држете се на дистанца. Многу ги сакам луѓето и ми недостигаат луѓето и концертите, но сега кога илјада луѓе дневно се разболуваат, сега ве сакам најмногу. Ве молиме носете маски и пазете се. И не биди еден од „броевите“. Ве сакам – рече пејачката.

View this post on Instagram

Preboljela sam koronu, nisam imala simptome, neki moji prijatelji su imali jake simptome, “umirali” od nemoći, ali hvala Bogu, svi su živi. Jedna moja poznanica iz Splita je opisala svoju priču kad su ju prikopčali na respirator. Sportašica, mlada, troje djece… kaže da je poželjela umrijeti. Neki kažu da korona dolazi u još gorem obliku… Neki kažu da nam dolaze svemirci… Svašta kažu, ali vi slušajte svoju savjest i vodite brigu o sebi i drugima. Ovo je Tokyo, tamo sam bila 2002. godine. Na njihovim semaforima bi se znalo vidjeti na tisuću ljudi zbijenih jedni uz druge. Ovo je Tokyo, večeras oko 20h po njihovom vremenu. Svi su s maskama i na distanci. Možemo li mi ovako? Na tv-u nam samo brojke navedu, toliko zaraženih, toliko umrlih + toliko zaraženih za koje ni ne znaju. Liječnici i medicinske sestre su zaražene, bolnice su prepune, a ljudi s teškim bolestima, poput raka, čekaju… I svi čekamo da nam netko kaže “gotovo je”. Ali gotovo je s neodgovornošću. Molim vas, nosite maske i držite distancu. Jako volim ljude i fale mi i ljudi i koncerti, ali sad kad oboljeva tisuću ljudi po danu, sad vas volim najviše. Molim vas, nosite maske i čuvajte se. I nemojte biti jedni od “brojki”. Volim vas 💜😷 #severina

A post shared by Severina (@severina) on

Нејзиниот сопруг, судејќи според една објава на Инстаграм, има малку поинаков став за носење маски. Имено, Игор неодамна објави илустрација во која полицаец со чизма и палка става маска на лицето на еден човек. Неговите следбеници оставија коментари под фотографијата на која велат: „Вистината не гуши … Страшно“.

View this post on Instagram

😷

A post shared by Igor Kojić (@igorkojic) on

loading...

Слични содржини