Северна Македонија-Денеска започнува менувањето на граничните табли

 Со ратификацијата од страна на грчкиот парламент, и нотата до македонската страна дека е завршена ратификацијата започнува примената на новото име на државата-Северна Македонија. Во тој контекст вече од денеска како прва позиција е менувањето на таблата на граничниот премин Богородица каде врз постојната табла ке биде зашрафена нова со новото име.    ТАблата ќе … Continue reading Северна Македонија-Денеска започнува менувањето на граничните табли