Шапиќ ги повика компаниите од Словенија и од С. Македонија да инвестираат во Белград

од Vladimir Zorba

Градоначалникот на Белград, Александар Шапиќ, денеска во Стариот дворец ги прими Михаела Веселинов, вршител на должност во Амбасадата на Северна Македонија и амбасадорот на Словенија, Дамјан Бергант.

Градоначалникот во одвоени разговори ги запозна гостите со најзначајните проекти на главниот град, посочувајќи ја важноста од соработката меѓу Белград и Србија со сите градови и земји во светот, се наведува во соопштението на градската управа.

Градоначалникот ги повика компаниите од Словенија и Северна Македонија да продолжат да инвестираат во главниот град на Србија, посочувајќи дека Белград е отворен град и добар деловен партнер.

Слични содржини