Шарените покажаа што значи „Еден за сите, сите за еден“

од Vladimir Zorba

Од солидарен настан, кој се одржа во „Кафе Бар Излет“, граѓаните покажаа што значи „заедно сме посилни“! За време на настанот беа собрани 1.405 евра, 40 долари и 878.360 денари, односно се вкупно над 955.000 денари, информираат од „Излет“ каде се одвиваше целодневниот хепенинг „Еден за сите, сите за еден“.

mkd-266885

Инаку, со донаторскиот настан се даваше поддршка и се собираа донации за подмирување на казните за демонтрантите од „Шарената револуција“. Од движењето потенцираа дека само во изминатите неколку денови само во Скопје се поднесени кривични пријави против 7 од најактивните граѓани – т.н. „шарени командоси“, за кои се очекува да добија огромни парични казни за боењето на „Порта Македонија“. Исто така, нагласија дека се поднесуваат прекршочни пријави против десетици други граѓани, а огромни парични казни за изразување на своето право на протест се очекува да добијат и демонстрантите кои се уште се во домашен притвор.

Слични содржини