Шеф на кујна открива 4 рецепти со кои изгуби 15 килограми за  три месеци!

од desk4

Шефот на кујната во еден ресторан во Филаделфија, Мајкл Шудсон ја искористи пандемијата со Ковид 19 за да најде начин како да ја подобри својата исхрана.  Со новит стил во исхраната тој  изгубил 16 килограми за само три месеци.

Ако сакате да изгубите вишок килограми без да се откажете од добриот вкус, тогаш ова се рецептите за вас!

1. Тартар од туна

Потребни состојки:

450 гр стекови од туна
4 авокада
1 лажица семе од сусам
½ млад кромид за декорација.

Сос:

1 лажица соја сос
1 лажица масло од сусам
1 лажица сос од остриги
1 лажица паста од јапонски грав
1 лажица шеќер
½ лажици мелено лукче

Подготовка:

Измешајте ги сите состојки во сад за сос додека не се стопи шеќерот. Исечете ја туната и авокадото на мали коцки. Ставете ја туната во сад и ставете го авокадото врз неа. Додадете го сосот и украсете.

2. Летни пилешки ржничи

Состојки:

Чаша вода
¼ сол
8 пилешки крилца (само делот со две коски)
8 дрвени стапчиња за јадење за скара
½ чаши сос Јакитори сос
Сол и црн пипер
½ сецкан млад кромид за декорација

Јакитори сос:

2 лажици масло
180 мл соја сос
2 млади кромитчиња
Лажица ѓумбир
2 чешниња лук
100 мл саке
100 мл мирина (зачин)
32 гр шеќер

Подготовка:

Во мала тава, загрејте го маслото, додадете кромид, ѓумбир и лук. Гответе 5 минути. Додадете саке и варете го алкохолот. Додадете мирин (зачин) и шеќер и варете 5 минути. Процедете и оставете настрана.

3. Пилешки ражничи:

Измешајте пилешко, вода и сол. И оставете го така најмалку 4 часа.

Ставете ги крилцата на стапче додека не искористите сите.

Загрејте тава за скара (или скара) и додадете сол и бибер. Печете ги околу 12 минути.

Кога печете, не заборавајте да ги премачкате со подготвениот сос.

Украсете го секој стапче со сецкан млад кромид.

4. Филе Мињон ражничи

Потребни состојки

300 гр месо
Сол и црн пипер

Подготовка:

Исечете го месото на мали коцки, ставете по 3 на секое стапче за скара.

Загрејте тава, зачинете го месото.

Печете ги околу 8 минути

Додека се печат премачкајте ги со подготвениот сос

Украсете со млад кромид

Слични содржини