Шекеринска: Словенечките пожарникари веќе се во Берово

од Nikola Popovski

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денес информираше дека словенечките пожарникари што пристигнаа за справување со огнената стихија, веќе се наоѓаат на реонот во Берово.

-Пристигнаа словенечките пожарникари и веќе се во Берово од каде ќе бидат распоредени да помогнат во гасењето на пожарите во регионот, објави Шекеринска.

Директорот на Дирекцијата за заштите и спасување, Беким Максути рано утрово ги пречека словенечките пожарникари, кои се испратени како помош за справување со огнената стихија во земјава.

-Денеска во граничниот премин табановце директорот на ДЗС, го пречека конвојот на Тимот за заштита од пожари од Р. Словенија кој е составен од 45 лица, команда, ИТ експерти, медицинска екипа, пожарникари со 11 противпожарни возила и транспортни возила. Во координација на ДЗС конвојот е испратен во Берово од каде пожарникарите ќе се распоредат во критичните места опфатени од пожарот, соопштија од ДЗС.

Слични содржини