Шилегов издвојувал победа само во Центар, Сарај и Чаир

од Vladimir Zorba

Според, податоците на Државната изборна комисија (ДИК) од 100% обработени гласачки ливчиња, новата градоначалничка на Скопје, Данела Арсововска имала за 28.083 повеќе гласа од Шилегов.

За Арсовска гласале 118.765, а за Шилегов 90.682 граѓани, или во проценти, 54,66% наспроти 41,73%.

Шилегов издвојувал победа само во Центар, Сарај и Чаир.

Слични содржини