Шилегов: Карантински или (не)карантински воздухот ќе го дишеме

од Берта Китинска

-Секој предлог кој е поврзан со решавање на проблемот со загадувањето на воздухот во Скопје и е добронамерен е добредојден. Карантински или не карантински воздухот ги дишеме, одговори  денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов на прашањето дали Скопје ќе биде во карантин поради загадениот воздух

Според Шилегов, најважно е да се лоцираат главните загадувачи на воздухот.

Од Министерството за животна средина велат дека општините треба да создадат планови за управување против загадувањето зашто Владата нема национална стратегија за тоа.

loading...

Слични содржини