Актуелно
Почетна / Локално / Шилегов: Скопје стана дел од европските метрополи коишто користат екоавтобуси (ВИДЕО)

Шилегов: Скопје стана дел од европските метрополи коишто користат екоавтобуси (ВИДЕО)

Новите MAN екоавтобуси на гас се дел од возниот парк на ЈСП и веќе возат по нашите улици, со што Скопје стана дел од европски метрополи коишто користат екоавтобуси.
„Еден екоавтобус заштедува до 25.000 евра гориво на годишно ниво, односно во споредба со потрошувачката на старите дизел автобуси, овие автобуси трошат речиси двојно помалку гориво, што дополнително ќе ги намали трошоците на ЈСП, а истовремено го намалува и загадувањето на животната средина преку издувни гасови“, вели градоначалиникот на Град Скопје Петре Шилегов.

НОВИТЕ ЕКОАВТОБУСИ ВОЗАТ ВО СКОПЈЕ

Новите MAN екоавтобуси на гас се дел од возниот парк на ЈСП и веќе возат по нашите улици, со што Скопје стана дел од европски метрополи коишто користат екоавтобуси. Еден екоавтобус заштедува до 25.000 евра гориво на годишно ниво, односно во споредба со потрошувачката на старите дизел автобуси, овие автобуси трошат речиси двојно помалку гориво, што дополнително ќе ги намали трошоците на ЈСП, а истовремено го намалува и загадувањето на животната средина преку издувни гасови.#Можеме #ЧекорПоЧекор #Скопје

Публикувахте от Петре Шилегов в Събота, 11 юли 2020 г.

 

loading...