Што да очекуваме од Биткоин во март?

од Nikola Popovski

Цената на Биткоин се стреми да ја одржи поддршката на ниво од 44.000 долари овој месец.

Цената на БТК запиша благ пад за време на викендот пред повторно да скокне над 47.000 долари. Некои аналитичари велат дека повеќе рудари започнале со продажба, што довело до неодамнешниот пад.

Иако ова може да звучи како причина за претпазливост, на долг рок може да биде биков знак. Според Glassnode, Spent Output Profit Ratio (SOPR) претрпе „целосно ресетирање“, што значи дека профитот може да се намалил и долгорочните инвеститори ќе ги чуваат дигиталните парички.

Ко-основачот на Decentrader, Филип Свифт, исто така, истакна дека падот на SOPR заслужува да се гледа како индикатор за идното здравје на пазарот. Тој верува дека ова е можеби биков момент на крипто-пазарот, особено во однос на минатонеделните стапки на финансирање, кои историски беа проследени со скок на цените.

Сепак, многу трговци остануваат претпазливи за тоа каде би можел да оди Bitcoin овој месец. Историски гледано, во овој период од годината, средството е тешко да се добие и да се задржи силата. Минатиот март, Bitcoin падна во цената пред да ја врати својата вредност за годината.

Експертите веруваат дека сегашното ниво на цени на Биткоин помеѓу 44.000 и 48.000 долари останува клучно за следење.

loading...

Слични содржини