ШТО ОТКРИВААТ СЕКС-ПОЗИТЕ ЗА МАЖИТЕ? Мисионерите не се досадни, напротив …!

од Vladimir Zorba

„Говорот на телото“ и омилените пози во кревет откриваат многу за мажите. На пример, не е точно дека мажот е здодевен ако претпочита мисионерска поза.

Мисионерска позиција за доверлива личност

Мажите кои сакаат мисионерска позиција во сексот, строго ги следат правилата во животот, се верни и нежни партнери кои нема да ја разочараат својата партнерка. Тие се сигурни и воопшто не се досадни. Во оваа позиција, целото негово внимание е насочено кон неговиот партнер, а има и контакт со очи, прегратки, бакнежи. За стабилност и размена на нежности, таков човек е совршен избор, посочува експертот за говор на тело Жан Харгрејв.

Позиција на лажица за чувствителен тип

Позата со лажицата, односно положбата во која лежат и двајцата партнери на страна, со мажот зад партнерката, открива личност која постојано бара потврда за чувствата на жената. Оваа позиција овозможува посебна блискост, што укажува на тоа дека мажот е чувствителен тип, објасни Харгрејв.

„Кучешки стил“ не го изложува емоционално

Ако мажот го обожава кучешкиот стил, тој всушност сака да доминира, да биде алфа мажјак и не сака премногу емотивно да се отвори. Бидејќи нема контакт со очи во оваа позиција, тој всушност го сака тоа затоа што на тој начин се здобива со сигурност. Оваа поза не вреска емоции кои зборуваат за љубов и почит, а доколку тој инсистира на таа позиција, можно е да има проблеми со самодовербата.

Ако жената е горе, нејзиното задоволство е важно и за мажот

Иако на повеќето мажи оваа поза им се допаѓа најмногу, тоа не кажува многу добро за нив. Ако маж инсистира на тоа, тој навистина не сака да вложува премногу напор, но му дозволува на неговиот партнер да ја игра играта. Недостатокот на амбиција и мотивација не се однесува само на сексот, туку и на другите делови од животот, бидејќи овој човек главно е навикнат да му се сервира сè. Но, ако тој не инсистира само на оваа позиција, но е една од неговите омилени, тоа е прашање на вжештена фантазија и таков човек ќе може да и приреди многу добра забава на својата партнерка.

„Полу прегратка“ е знак дека е задоволен во врската

Позиција во која жената лежи на стомак, а маж ја гушка за време на сексот во т.н. „полу прегратка“ е знак дека му е удобно и е задоволен во врската.

Ако мажот ја привлекува својата партнерка за време на сексот, тој сака поголема блискост

Кога станува збор за „говорот на телото“ по сексот, експертите велат дека мажот се плаши од обврски, доколку „си оди“ по сексот. Овој потег создава безбедно растојание и ментално и емоционално. Лежењето на страна по сексот открива посесивец. Ако по сексот лежи покрај својата партнерка во позиција на лажица, односно на негова страна, мажот е „луд од љубов“, но и малку посесивен. Во таа позиција, тој ја „собира“ партнерката, што укажува на доминација. Меѓутоа, ако тој сака да се умилкува, но така што партнерот е зад него, таа позиција открива некој што сака другите да се грижат за него.

Слични содржини