Скопјанец градел без одобрение за градба

од Берта Китинска

Министерството за внатрешни работи соопшти дека едно лице од Скопје добило кривична пријава за „Бесправно градење“ затоа што започнал со градежни активности на парцела во општина Гази Баба без да поседува дозвола за градење.

– СВР Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал, поднесе кривична пријава против А.А. (61) од Скопје за сторено кривично дело „Бесправно градење“ по чл.244-а од КЗ, затоа што пријавениот започнал со градежни активности на парцела во општина Гази Баба, без да поседува Одобрение за градење издадено од надлежен орган во согласност со чл.56 ст. 1 од Законот за градење, велат од МВР.

Слични содржини