Актуелно
Почетна / Локално / Скопската Зоолошка градина подготвена за фламингата (фото)

Скопската Зоолошка градина подготвена за фламингата (фото)

Скопската зоолошка градина информира дека живеалиштето за фламинга преминува во крајната фаза на градење.


Живеалиштето за фламинга преминува во крајната фаза на градење и следува зазеленување на просторот и поставување реквизити.

Благодарност до Град Скопје и градоначалникот Петре Шилегов за финансиската поддршка во изградба на едно од најубавите живеалишта за фламинга во Европа.
Чекор по чекор, поблиску до членство во ЕАЗА (Европска асоцијација на зоолошки и аквариуми), велат од ЗОО Скопје.

loading...