Актуелно
Почетна / Македонија / Словенија со донација во вредност од 110 илјади евра во заштитна опрема наменета за полицијата (ВИДЕО)

Словенија со донација во вредност од 110 илјади евра во заштитна опрема наменета за полицијата (ВИДЕО)

Денеска на Меѓународниот Аеродром Скопје министерот за внатрешни Чулев ја прими донацијата од Владата на Република Словенија за Министерството за внатрешни работи што се состои од 100 илјади маски и 100 илјади ракавици во вкупна вредност од 110 илјади евра.

„Имајќи го во предвид моментот во која таа доаѓаистата е од исклучително значење за нас. Во оваа прилика сакам пред се во мое, и во име на Министерството за внатрешни работи да се заблагодарам на словенечкиот премиер Јанез Јанша и нашите пријатели од Словенија. Секоја донација и секоја помош е исклучително важна и значајна за Министерството за внатрешни работи и истата ќе ги зајакне и поддржи нашите секојдневни напори за заштита на полициските службеници кои во рамки на своите работни обврски и задачи деноноќно се изложени на ризикот од зараза со корона вирусот“, истакна Чулев.

loading...