Актуелно
Почетна / Магазин / Наука и технологии / Со Google Assistant веќе ќе може да изгубите некој килограм

Со Google Assistant веќе ќе може да изгубите некој килограм

Google додаде уште една корисна опција на својот гласовен асистент Google Assistant.

Посебно внимание на неа беше посветено од специјализираното издание AndroidPolice.

Ново јазиче со поставки за храна и пијалок (Food & Drink) се појави во асистентот на Google.

Ви овозможува да поставите ограничувања во исхраната што Google ќе ги разгледа кога дава препораки за рецепти.

Сега можете да изберете диета без глутен, веганска или вегетаријанска исхрана. Судејќи по виденото, Google во иднина ќе ги прошири достапните опции.

Откако корисникот ќе избере една од опциите, преференциите во исхраната ќе ги диктираат препораките за рецепти што ги дава Асистентот.

Новата функција веќе треба да биде достапна за корисниците на помошникот.

Ако не се појави, обидете се да ја отворите и затворите апликацијата.

loading...