Со вакви мажи, жените се ПОСРЕЌНИ во врска и брак

од Stefanija Kuzmanovska

Иако не е сè во изгледот, докажано е дека убавината има големо влијание врз тоа дали врската помеѓу две лица ќе биде успешна или не.

Имено, за да може жената да биде навистина среќна во врската, таа навистина мора да биде поубавата половина во парот, односно пожелно е мажот да биде погрд, покажаа некои студии.

Порталот „Bright Side“ се согласува со ова, па затоа тие составија список со одговори на прашањето зошто „погрдите“ мажи би биле попосакувани.

Еве што велат тие:

Жената се чувствува поудобно во нејзината кожа

Истражувањата покажаа дека жените со попривлечен партнер почесто следат диета и се многу мотивирани за тоа. Не значи дека тоа е лошо само по себе, но мотивот за тоа не треба да биде тоа што имаат партнер кој изгледа подобро од нив.

Ако жената сака да изгуби тежина и да ја прилагоди линијата со цел да остане во чекор со другите, тоа покажува дека не се чувствува добро во своето тело, што може да има последици по нејзината самодоверба, па дури и да доведе до депресија.

Тие ќе вложат дополнителен напор да го импресионираат својот партнер

Помалку привлечни мажи се трудат повеќе да ја задоволат својата подобра половина. Тие се свесни дека не изгледаат совршено, па затоа се обидуваат да го надополнат тоа со купување подароци, одење на романтичен одмор или помагање во секојдневните домашни работи.

Поточно, тие се обидуваат постојано да додаваат зачин во врската и да го одржуваат пламенот жив, што ќе направи жената да се чувствува ценета, а врската има поголеми шанси за успех.

Помалку е веројатно да изневеруваат

Помалку привлечен маж нема да привлече толку внимание веднаш штом се појави некаде, што обично значи дека таквите лица се почесто изложени на разни искушенија. Со помалку можности, помала е веројатноста вашиот избраник да „залута“, односно, најверојатно, ќе остане верен.

Сите погледи ќе бидат свртени кон жената

Излегувањето и откривањето дека е во сенка на нејзиниот партнер, ќе направи повеќето жени да се чувствуваат инфериорни и да излезат во светот со помала самодоверба. Ова може да создаде тензија во врската, па дури и да предизвика расправии или раскинувања. Од друга страна, помалку привлечен маж може да направи жената да се чувствува посигурна во својот изглед и нејзината посакуваност.

Тие се целосно посветени на врската

Помалиот фокус на сопствениот изглед и привлечност им овозможува на мажите да посветат поголемо внимание, приврзаност и емоционална поддршка на своите партнери ставајќи ги во центарот на нивниот универзум.

Истражувањата покажаа дека физички попривлечните мажи се помалку задоволни од нивната врска и помалку ги поддржуваат своите сопруги. Ако вашиот маж е тешко да се задоволи, тој не е посветен да ве слуша и ако не сте негов приоритет, таквата врска може да заврши лошо.

Полесно се живее со нив

Да се соочиме со фактите – да се биде „поубав“ честопати ви дава чувство на супериорност и чувство дека имате повеќе права, особено ако тоа „поубав“ трае од детството. Повеќето згодни луѓе се навикнати да го добиваат она што го сакаат во животот, што понекогаш ја отежнува нивната врска.

Од друга страна, помалку привлечните мажи честопати имаат помалку самодоверба, што ги прави попријатни. Тие разбираат дека не можат секогаш да го добијат она што го сакаат и дека животот е компромис.

Тие се смешни, шармантни и романтични

Бидејќи не се навикнати да се потпираат на својот изглед за да привлечат потенцијални партнери, помалку привлечните мажи развиваат други позитивни карактеристики на личноста што им помага да го освојат срцето на спротивниот пол.

Значи можеби не ги паметите по нивниот изглед, но нивниот карактер ве допира засекогаш.

Слични содржини