Собранието на потег: Побарана нова кризна состојба во траење од шест месеци

На денешната седница Владата го прифати предлогот од страна на Групата за процена во ЦУК да бде побарана нова кризна состојба, односно нејзино прогласување за уште шест месеци.

Овој предлог ќе биде доставен до Собранието кое ќе донесе одлука по однос на тоа прашање.

Инаку за потсетување, Владата прогласи 30 дена кризна состојба, која ќе трае до 19. декември, а доколку ова барање биде прифатено, истата ќе се пролонгира до јуни следната година.

loading...

Слични содржини