Советот за безбедност предлага 30 дена кризна состојба на цела територија

од Берта Китинска

Состојбата со ковид 19 е исклучително сериозна, Советот за безбедност и предлжи на влдата да се прогласии кризна состојба, изјави денеска претседателот Стево Пендаровски.

-Донесовме одлука  и таа ќе биде доставена до владат.Кризната состојба ќе биде прогласена за 30 дена.Во моментов имамее прогласено крзан состојба на јжната и северна граница.Со законот  ќе имаме  поглеми можности со тоа Армијата ќе  управува со општинте,  јавните прептијатија. Воведувањето на крзна состојба нема врска со полицискиот час ниту со рестрикциите на движење, изјави Пендаровски.

loading...

Слични содржини