Спасовски: Наќе Чулев беше министер кога е распишана потерницата

од Берта Китинска

Во 2019 година има информации кои ги добива МНР во смисла на тоа дека е можно да имаме вклученост на наши дипломати во одредена постапка. За тоа веднаш е известено МВР, но во тој момент немало меѓународна потерница за ниту еден дипломат, одговори денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во врска со апсењето по меѓународна потерница на македонскиот дипломат Миле Миленкоски во Србија .

-Меѓународната потерница е распишана од страна на Ерменија на 25. февруари 2020 година. Во тој момент јас сум претседател на Владата, а министер за внатрешни работи е Наќе Чулев. Што во тој момент е направено, дали е известено МНР или не, немам детални информации , објасни Спасовски.

На прашњето зошто не е отоврен постпка во нашата земја за овој случај, Спасовски десцидно кажа дека во Ерменија се води истрагата.

Слични содржини