Спасовски: Не е тешко да се одредат кандидатите за градоначалници

од Nikola Popovski

Не е тешко да се одговори, ниту е тешко да се одредат кандидатите за градоначалници. Сепак, тоа е прашање за партијата и таму треба да се обратите. Јас сум денес обде во функција на граѓаните, изјави министерот за внатрешни работи и потпретседател на СДСМ, Оливер Спасовски на новинарско прашање, зошто се уште не се објавени имињата на кандидати во над 10 општини, меѓу кои и Куманово, од каде што доаѓа министерот.

Покрај Куманово, СДСМ нема објавено кандидати за градоначалник во скопски Центар, Крива Паланка, Битола, Струмица и Кочани и за уште неколку скопски општини…

Владејачката партија веќе има утврдено кандидатури за 50 општини и за градот Скопје.

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски вчера рече дека целата кадровска понуда за престојните избори, вклучително со кандидатите за советници, би била заокружена до крајот на месецот.

Слични содржини