Спасовски: Заштеда на електрична енергија во МВР од 7% до 33%

од Vladimir Zorba

„Заштеда на електрична енергија во МВР од 7% до 33%, односно во 2021 заштедата е во износ од речиси 9 милиони денари, а во 2020 цели 45 милиони денари, а како основа е земена 2017 година“, сподели МВР Оливер Спасовски.

„Како раководство на МВР континуирано ги следиме потребите и можностите за наоѓање на нови решенија кои ќе придонесат до рационално користење на електричната енергија и енергенсите за активно вклучување во намалување на потребите во време на потенцијалната енергетска криза.

Сината униформа дејствува за зелена околина“, додава тој.

Слични содржини