Срушена дивоградба во Драчево, објектот е граден без дозвола

од Берта Китинска

Акција за рушење на нелегално изграден објект утринава се одвиваше во Драчево.

Се работи за индустриски капацитет чија сопственик ја започнал градбата кон крајот на летото, без да поседува било каков документ.

Градоначалникот Ѓорѓиевски кој присуствуваше на рушењето, упати јасна порака до сите дека од сега, во општина Кисела Вода смее да се гради исклучиво законски и дека нема да има толеранција за никого.

-Законот мора да важи за сите подеднакво, не смее веќе да има повластени лица и дискриминирани граѓани во општина Кисела Вода. Денес, започнавме со рушење на диво изграден објект во Драчево, чија градба започнала без соодветната документација, но со амин од претходната општинска администрација. За ова, јас ќе имам нулта толеранција. Законот е највисоката инстанца, која никој не смее да ја прескокне ако сакаме правна држава и општина во која секој граѓанин ќе биде еднаков. Кисела Вода мора да биде општина од 21.век, општина за сите луѓе – подеднакво-потенцираше Ѓорѓиевски.

Слични содржини