ССМ постави 21 столче пред Владата

од Nikola Popovski

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) објави дека веќе поставиле 21 столче на „Илинденск“ пред зградата на Владата, како најава за денешното продолжување на штрајкот во јавниот сектор.

-21 столче за 21 министер од 10 до 14 часот на улица, објавија од ССМ.

Со ова, Синдикатот бара да биде прифатен нивниот амандман испратен до Владата и Собранието за линеарно зголемување на платите од 2806 денари.

Во сите јавни установи, во кои синдикатот има свои ограноци и членови, започнат е штрајк со загарантирани минимум 10 проценти од вработените кои ќе работат за да излезат во пресрет на итната работа и барањата на граѓаните, односно да не бидат загрозени безбедноста, здравјето и животот на граѓаните.

Слични содржини