Стандардот постојано расте, невработеноста паѓа, вели премиерот

од Берта Китинска

Стандардот постојано расте, дури и за време на пандемија во државата просечната плата расте, минималната плата расте, невработеноста паѓа, вели премиерот Зоран Заев на „Фејсбук“,споделувајќи дел од неговото интервју за „Сител“.

Тоа е реткост и на европскиот континент и во светот, затоа што сме навистина фокусирани на економските политики, но и меѓународните и домашни политики, коишто на крајот даваат економски резултат, тврди Заев.

Слични содржини