Стопирано е отстранувањето на галијата од коритото на Вардар

од Andreja Salpe

Откако градските служби на 5 април започнаа отстранување на галијата од коритото на реката Вардар, Град Скопје донел времена мерка за стопирање на извршувањето додека судот одговори на жалбата поднесена од сопственикот.

Сопственикот на галијата „Сидро“, кој е бугарски државјанин, смета дека незаконски се урива објектот во реката Вардар. Во негово име, кога почна уривањето управителот на фирмата „Сервис ад“ Жарко Миленковски кажа дека немаат никакви долгови кон градот.

Слични содржини