Струмица доби стационар за кучиња

од Vladimir Zorba

Од денес општина Струмица е единствената општина во државата со свој сопствен Стационар за бездомни кучиња.

Стационарот располага со вкупно 58 боксови, стручен тим со меѓународен сертификат кој ќе работи по методот залови -стерилизирај – вакцинирај – врати, а ќе работи и на зголемување на јавната свест и поттикнување на одговорно сопствеништво и вдомување на бездомни кучиња.

Градоначалникот Костадин Костадинов, има слух, трпение и ги разбира и решава проблемите и предизвиците со коишто се соочуваат граѓаните.

Слични содржини