Студентски пленум: Ја добивме битката, но не и војната! Не застануваме тука!

од Vladimir Zorba

Ви го пренесуваме текстот објавен на официјалната страница на Студентскиот пленум по постигнатиот договор за изготвување целосно нов Закон за високо образование:

studentski-pllenum-1

За сите оние кои не веруваа дека нешто може да се смени. За сите оние кои не правеа будали и си одеа на кафе.

За сите оние кои не нарекуваа со секакви погрдни имиња, не заокружуваа и ни го потценуваа интелектот нарекувајќи не “бунтовници без причина” и БЕЗДОМНИЦИ.

За сите оние кои не не пренесуваа овие неколку месеци или кога не пренесуваа зажаливме што и воопшто не пренесуваа:АВТОНОМИЈАТА Е ОДБРАНЕТА!

Владата ПОТКЛЕКНА на нашите РАЗУМНИ барања и конечно ДОБИВМЕ ПРОСТОР ЗА ПИШУВАЊЕ НА НОВ ИНТЕГРАЛЕН ЗАКОН ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ!

НЕМА СИЛА ШТО ЌЕ ГО СОПРЕ ГЛАСОТ НА СТУДЕНТИТЕ!!!

Благодарност до сета јавна поддршка која ни беше пружена во овие неколку месеци.

Ја добивме битката, но не и војната. Дури сега ќе почне да се пишува новиот закон, а во меѓувреме не ги забораваме ниту останатите проблеми во образованието како лошите студентски домови, привилегираноста на одредени личности, непотребните давачки како ИКСА, корумпираните студентски парламенти…

Затоа ги известуваме сите дека:

Студентскиот пленум не застанува тука!

#ПоздравПленумци

Слични содржини