Суспендирани рекламните канали на Расел Бренд на YouTube

од Vladimir Zorba

Рекламните канали на Расел Бренд на YouTube се суспендирани до понатамошно известување поради, како што вели, „прекршување на политиката за одговорност“.

Видео платформата соопшти дека ја презела мерката за да ги заштити своите корисници, пренесува Би-Би-Си.

„Ако однесувањето на создавачот надвор од платформата им наштетува на нашите корисници, вработени или екосистем, преземаме мерки“, рече портпаролот на YouTube, додавајќи дека одлуката се однесува на „сите канали што може да се во сопственост или управувани од Бренд.

Слични содржини