Актуелно
Почетна / Архива на ознаки:

Архива на ознаки:

Данокот на доход и персоналецот остануваат на 10 отсто

Новата Влада го почна својот четиригодишен мандат. Првата седница ја одржа неделава и ги донесе првите одлуки. Во Програмата, која треба да ја исполни во добиениот мандат, на 57 страници се наведени приоритетите. Фокусот во економијата планира целосно да се насочи во спроведување на клучниот процес на трансформација на нашата …

Повеќе

Ангеловска: Граѓаните предлагаат парите од скенираните сметки да бидат дадени во солидарен фонд

Не се разговара за целосно укинување или стопирање на проектот Мој ДДВ, сите граѓани што скенирале сметки ќе си ги добијат назад средствата, порача денеска министерката за финансии Нина Ангеловска. -Пристигнаа доста предлози од граѓани што велеа дека треба да покажеме и ние солидарност и да се откажеме од овој …

Повеќе

Фотографија од Скопје ЗОО го обиколи светот: „Буцо кулира, а службите дезинфицираат“

Оваа фотографија од скопската зоолошка го обиколи светот и на многу светски медиуми се најде во рубриката Photos of the day. Буцо кулира, а службите дезинфицираат. Фото: Роберт Атанасовски

Повеќе