Актуелно
Почетна / Архива на ознаки:

Архива на ознаки:

Кој би можел најмногу да профитира од долгиот карантин?

Коронавирусот е тука и за сега не постојат многу работи кои можете да ги правите под тоа прашање, освен редовно да ги миете рацете и да останете дома. Постојат многу фирми и сервиси кои ќе профитираат од сите нас кои сме во карантин. И тоа не мислиме само на произведувачите …

Повеќе

Он лајн купувањата со раст од 14 проценти

Купувањето онлајн во државава и понатаму расте со забрзано темпо. Спроведената анкета во првиот квартал на 2019 година во државава во која испитаниците се изјаснуваат за направените онлајн нарачки и купувања во последните 12 месеци покажува раст од 14 проценти, односно онлајн купувале 35,9 проценти од интернет корисниците, наспроти 31,6 …

Повеќе

Психијатрите тврдат дека претераното онлајн-купување е ментално нарушување

Зависноста од купување преку интернет треба да се препознае како вистинско ментално нарушување, велат експертите, оваа зависност има големо влијание врз човечкиот ум. Иако зависноста од купување е одамна призната, таа денес има прилично поинакво значење и обем. Сега, тоа влијае на еден од дваесет луѓе, според „Дејли мејл“. Така, …

Повеќе