Таткото на Бритни: Нанесена и е најголема штета со моето отстранување за старател!

од Vladimir Zorba

Откако во средата беше отстранет од позицијата старател, Џејми Спирс (69) се огласи преку адвокат.

– Господинот Спирс ја сака својата ќерка Бритни безусловно. Тринаесет години, тој се обидуваше да го направи она што беше во нејзин најдобар интерес, или како старател или како нејзин татко – започна неговата адвокатка Вивијан Торин.

– Секој што се обидел да му помогне на член на семејството кој се бори со менталното здравје, ја разбира количината на дневни грижи и колку е потребно да се направи она што е потребно – вели тој и додава дека одлучил „да ја држи устата затворена за време на лажните, шпекулативни и неподдржани напади“ од медиумите, јавноста и Бритни“.

Одлуката на судот е загуба за Бритни, смета Џејми.

„Судот погреши кога го суспендираше господинот Спирс, назначи странец на негово место да управува со имотот на Бритни и го продолжи само старателското право, што Бритни го молеше судот да го откаже претходно ова лето“, напиша Jamејми.

Тој беше заменет со Џон Забел, сметководител избран од Бритни Спирс и нејзиниот адвокат, за привремено да ги надгледува нејзините финансии.

Торин рече дека господинот Спирс безрезервно ја сака својата ќерка Бритни и ќе продолжи да се грижи за неа и да работи со добра волја за да ги реши сите прашања.

Следното рочиште за преиспитување на престанокот на неговото старателско право е закажано за 12 ноември.

Слични содржини