Таткото на Џои од „Пријатели“ тврди: Престана да ме финансира

од Nikola Popovski

Ѕвездата од серијата „Пријатели“, Мет Лебланк, популарниот „Џои“ не бил во добри односи со неговиот татко веќе девет години, а причината за кавгата се мотоцикли, како што тврди Пол.

„Живеам без никаков контакт веќе девет години и сè уште ми е тешко да поверувам што се случи“, изјавил Пол за „Сан“.

Тој израснал со неговата мајка Патриција, од која Пол се развел додека Мет сè уште беше момче. Се преселил во Австралија, а потоа се вратил во Америка кога Мет веќе имал осум години.

Во 1998 година, актерот му помогнал на неговиот татко да добие куќа од соништата во планинско село во Колорадо и започнал да му дава месечен додаток.

Сепак, една работа тогаш целосно ги променила односите меѓу таткото и синот.

„Имав сериозна несреќа, чудо беше што преживеав, па ги донирав сите пет мотори. Никој не се грижеше дали ќе се ослободам од моторите, но Мет не сакаше ниту да слушне за тоа. Тој беше многу лут. Ми рече да престанам дека ќе престане да ми дава џепарлак. Веројатно мислеше дека ќе го замолам да се предомисли“, тврди Пол.

Тој не разбира, вели тој, зошто тоа го налутило неговиот син толку. Откако актерот престанал да му дава пари, Пол, тврди тој, живее од социјална помош.

Пол, тврди тој, му испратил порака на неговиот син неколку пати да се смират, но Мет целосно го игнорирал.

„Понижувачки е, но вистина е дека Мет секогаш беше мамин син. Мојата порака до Мет е дека тој мора да се собере пред да биде предоцна. Ќе ти недостигам кога ќе ме нема “, вели Пол, кој тврди дека парите и славата, го смениле неговиот син на полошо.

 

Слични содржини